Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
[2024] Hvordan introduceres bedst en ny bidronning til en bifamilie?

[2024] Hvordan introduceres bedst en ny bidronning til en bifamilie?

At introducere en ny bidronning til en bifamilie kan være en udfordring, da arbejderbierne i en koloni har en stærk loyalitet over for deres nuværende dronning. Her er en grundlæggende vejledning til, hvordan du gør det:

  1. Fjern den gamle dronning: Du skal først identificere og fjerne den gamle dronning. Det er afgørende at sikre, at der ikke er nogen eksisterende dronning i kolonien, før den nye dronning introduceres. Hvis den gamle dronning stadig er til stede, vil arbejderbierne sandsynligvis dræbe den nye dronning.

  2. Indsæt den nye dronning i en dronningbur: Dronningen kommer ofte i et lille bur, ofte med et par følgebier. Dette bur har normalt et sukkerprop, der lukker for indgangen. Arbejderbierne vil spise sukkerproppen og på den måde frigøre dronningen. Det tager typisk et par dage, hvilket giver bierne tid til at vænne sig til den nye dronnings duft.

  3. Placer buret i bifamilien: Du kan nu placere buret i midten af bifamilien. Sørg for, at sukkerproppen vender nedad, og at meshet på buret vender mod bierne, så de kan interagere med dronningen. Det er vigtigt, at bierne har adgang til dronningen, så de kan vænne sig til hende.

  4. Vent et par dage: Vent et par dage og lad bierne spise sukkerproppen for at frigøre dronningen. Det er afgørende at vente, da det giver bierne tid til at acceptere den nye dronning.

  5. Tjek dronningens status: Efter et par dage, skal du tjekke om dronningen er blevet frigivet. Hvis hun er det, skal du sikre dig, at hun er i live og ser ud til at blive accepteret af kolonien. Hvis hun ikke er blevet frigivet, kan du forsigtigt fjerne resten af sukkerproppen for at hjælpe hende ud.

  6. Monitor bifamilien: Overvåg bifamilien i de følgende dage og uger for at sikre, at dronningen er blevet accepteret og at hun lægger æg.

Det er vigtigt at huske, at mens denne proces ofte er vellykket, er der ingen garanti for, at den nye dronning vil blive accepteret af bifamilien. Det kræver tålmodighed og forsigtighed. Hvis du er usikker på, hvordan du skal håndtere processen, kan det være en god ide at søge vejledning fra en erfaren biavler.

Hjemmelavet saft, most og juice

Blog posts

Countdown timer

Use this section to promote limited time offers and boost conversion.

Button

Dage

Timer

Minuter

Sekunder