Skønheden ved en sommeropskrift ligger i dens alsidighed - så længe du har nogle grundlæggende ingredienser som mel, smør og en ovn, kan du lave en lækker ret med årstidens friskeste frugter. Denne opskrift på strawberry shortcake er et perfekt eksempel - den er hurtig og nem at lave, tager kun en time og kan blive din go-to sommerdessert. Mens jordbær er den klassiske frugt, du foretrækker, kan du også bruge modne ferskner eller andre saftige, udblødte frugter til en himmelsk variation.
Author:
Kristen Jarzembowski
Ingredients
Til shortcaken
2 kopper universalmel
2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
3 spsk sukker
4 spsk usaltet smør, afkølet og skåret i små stykker
1/2 kop mælk
1 æg, pisket
Til jordbærene
2 lbs friske jordbær, afskallet og skåret i skiver
I en stor røreskål piskes mel, bagepulver, salt og sukker sammen.
Brug en konditorkutter eller fingrene til at skære smørret i de tørre ingredienser, indtil blandingen er smuldrende.
I en lille skål piskes mælk og æg sammen. Hæld blandingen i de tørre ingredienser og rør, indtil der dannes en klistret dej.
Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og ælt den let. Klap dejen til en 6-tommer runde, omkring 1 tomme tyk.
Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i 12-15 minutter, eller indtil kagen er gyldenbrun.
Mens shortcaken bager, laver du jordbærfyldet. I en mellemstor skål, smid de skivede jordbær med 1/4 kop sukker.
For at lave den piskede fløde, pisk den tunge fløde, sukker og vaniljeekstrakt i en stor skål, indtil der dannes stive toppe.
Når kagen er færdig, lad den køle lidt af, inden den skæres i halve vandret. Læg den nederste halvdel på et serveringsfad.
Fordel halvdelen af flødeskummet på den nederste halvdel af kagen. Hæld halvdelen af jordbærblandingen over flødeskummet.
Læg den øverste halvdel af kagen over jordbærblandingen. Fordel den resterende flødeskum over den øverste halvdel af shortcaken. Hæld den resterende jordbærblanding over flødeskummet.
Skriv en kommentar