Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.

Forskellige typer snaps

Aquavit: en traditionel skandinavisk

snaps
 
Siden 1500-tallet blev destilleret kornbrændevin mere og mere populært i de nordiske lande. Helt fra starten af ​​denne produktion var der en stærk tradition for at smage alkoholen med alt fra sommerbær til urter og krydderier. Den mest populære af disse smagsstoffer blev hurtigt kendt som akvavit og blev krydret med lokalt dyrkede urter som kommen, dild og koriander. I flere hundrede år var der små brænderier på stort set alle nordiske gårde, i hver landsby og herregård. Som man kan antage, vil kvaliteten af ​​disse destillater variere. Senere, i det 19. århundrede, blev destillationsteknikkerne yderligere forfinet. En akvavit laves ved at tilsætte de udvalgte urter og krydderier i alkohol, som derefter destilleres og blandes yderligere med alkohol og rent vand. Nogle af de mest populære svenske akvavitmærker fadlagres også i mindre end et år for at gøre akvavitten rund og lagret. De fleste nordiske lande har deres egen specifikke stil af akvavit: den svenske, danske og norske stil. De svenske akvavitter har en tendens til at have en let høfarve og et strejf af sødme, hvorimod danskerne nogle gange foretrækker en klar udgave med en kraftig kommenaroma. I Norge er en populær udgave den fadlagrede, ravfarvede akvavit..

schnapps

Snaps Akvavit er en stærk spiritus med oprindelse i de nordiske lande, mindst 37,5 % i alkoholstyrkeafdelingen, med en dominerende smag af kommen, dild eller begge dele. Traditioner som at drikke akvavit – der har eksisteret hele vejen siden 1600-tallet – ser ud til at være ret modstandsdygtige, efterhånden som verden ændrer sig omkring dem. Selv en enkel tallerken sild med nye kartofler kan forstærkes i smag og stemning med en portion akvavit. Men langt mere end det, hver gang vi højlydt og gentagne gange proklamerer "Skål!" ved disse lejligheder hæver vi glassene og møder blikket fra alle omkring bordet individuelt – for at udtrykke, hvor taknemmelige vi er for at være i hinandens selskab.

Hvordan kan du ellers gøre sådan et specielt øjeblik bedre end at give det lidt mere smag.

 

 

Hjemmelavet Saft, Most og Juice

  • Klementinsaft klementin juice
    Magnus Skyt Høj

    Klementinsaft & juice i saftkoger

    Klementinsaft er meget populært i områder med klementiner, men ikke særlig populært i Danmark, fordi adgangen til klementiner begrænses til en tur i supermarkedet. Sæsonen for klementiner er fra efteråret og topper til jul, hvor man altså kan få en...

    Læs her
  • Granatæble saft i saftkoger
    Magnus Skyt Høj

    Granatæble saft juice i saftkoger

    Granatæbler koldpresses typisk i en håndholdt maskine for at lave granatæble saft eller granatæble juice. Men man kan også bruge vores saftkoger til at afkoge/dampe saft fra granatæbler.

    Læs her
  • Æblesaft & æblejuice i saftkoger (af Atlas Alfa ApS)
    Magnus Skyt Høj

    Æblesaft & æblejuice i saftkoger

    Æbler koldpresses typisk i en håndholdt maskine for at lave saft eller most. Men man kan også bruge vores saftkoger til at afkoge/dampe saft fra æbler. Hele afkogningen tager cirka 35 minutter. I ovenstående video har vi brugt Rubens æbler fra...

    Læs her

Vaniljeopskrifter

  • Råcreme til frugtsalat er altid et hit, men til en god frugtsalat hører selvfølgelig en lækker råcreme til. Vaniljecreme er med til at forstærke den naturlige sødme af frugterne i frugtsalaten.
    Contain Teofil Iacob

    Vaniljecreme (råcreme) til frugtsalat

    Frugtsalat er altid et hit, men til en god frugtsalat hører selvfølgelig en lækker råcreme til. Vaniljecreme er med til at forstærke den naturlige sødme af frugterne i frugtsalaten.

    Læs her
  • Hjemmelavet sukker med vanilje er meget nemt at lave. Du kan bruge dine afskårne vaniljestænger til at lave vaniljesukker, og dermed få mest muligt ud af dine vaniljestænger.
    Magnus Skyt Høj

    Vaniljesukker hjemmelavet

    Hjemmelavet sukker med vanilje er meget nemt at lave. Du kan bruge dine afskårne vaniljestænger til at lave vaniljesukker, og dermed få mest muligt ud af dine vaniljestænger. Brug friske vaniljestænger eller de flækkede vaniljestænger, placer dem i en blender...

    Læs her
  • Vanilje Panna Cotta, er en lækker italiensk dessert, man kommer i et glas eller lille glasbæger. Køb vaniljestænger til din Panna Cotta hos Flavorking.dk
    Constantin Teofil Iacob

    Vanilje Panna Cotta

    Vanilje Panna Cotta, er en lækker italiensk dessert, man kommer i et glas eller lille glasbæger. Den er nem at lave, og minder om en slags budding, som kræver få ingredienser. Man kan komme flere forskellige typer af frugtgele på...

    Læs her

Fermentering Og Syltning

  • Sauerkraut (surkål) med spidskommen
    Constantin Teofil Iacob

    Sauerkraut (surkål) med spidskommen

    Saurkraut (surkål) med fermenteret kål, grøntsager og spidskommen. Til denne opskrift bruges spidskål, men der kan bruges alt hovedkål - prøv dig frem. Sauerkraut indeholder en høj mængde vitaminer og mineraler. Surkål med spidskommen er meget hurtig og nem. Mælkesyrebakterier...

    Læs her
  • Sauerkraut med blomkål, hvidkål, karry, tang, hvidløg, rodfrugter
    Constantin Teofil Iacob

    Kraut med tang og hvidløg

    Kraut is fermented cabbage and vegetables, also known as sauerkraut. It can be ordinary red or white cabbage. The sauerkraut contains a high quantity of vitamins and minerals, being very good for a healthy body.

    Læs her
  • Sauerkraut med blomkål, hvidkål, karry, tang, hvidløg, rodfrugter
    Constantin Teofil Iacob

    Kraut med rodfrugter

    Kraut is fermented cabbage and vegetables, sometimes known as sauerkraut. The major component is cabbage, which naturally includes a high concentration of lactic acid bacteria. The basic condition for making sauerkraut is to use at least three-quarters cabbage and no...

    Læs her

OPSKRIFTER PÅ SYLTETØJ

JORDBÆROPSKRIFTER

ALMINDELIGE PLUK SELV BÆR