Når man ikke lige får brugt sine vaniljestænger kan de sagtens holde sig i lang tid, gerne helt op til 2 år eller mere, hvis man opbevarer dem på fornuftig vis. De skal faktisk helst ikke opbevares i køleskabet eller fryseren, da det stopper udviklingen af den naturlige vaniljearoma, og de naturlige fedtsyrer i vaniljestangen vil afkøles, og der vil komme små hvide prikker. Men fortvivl ej, her er nogle metoder til opbevaring af dine vaniljestænger.
1. Opbevaring af vaniljestænger i spiritus
Vi anbefaler at opbevare vores egne vaniljestænger i en smule spirtus efter vakuumpakken er blevet brudt, og man ikke skal bruge alle vaniljestænger med det samme. I et lille glasrør, eller for eksempel et patentflaske kan vaniljestængerne opvares med en lille smule spiritus i bunden. Låget skal helst være af plastik eller aluminium - undgå kork på grund af risiko for skimmelsvamp.
Når vaniljestængerne opbevares i spiritus holder vaniljestængerne sig hydreret og forbliver smidige i formen.Vi anbefaler at bruge en neutral spiritus som vodka eller gin. Man kan også bruge en mørk spirtus som eksempelvis rom, men det kan dog ændre aromaen i vaniljestængerne.
2. Opbevaring af vaniljestænger i vakkumindpakning
Hvis du er så heldig at have en vakuummaskine i dit køkken, er det muligt igen at vakuumindpakke dine vaniljestænger efter du eksempelvis har købt dine vakuumindpakkede vaniljestænger her hos os i Flavor King.
3. Opbevaring af vaniljestænger i sukker
Vanilje og sukker går bare perfekt sammen. Derfor kan man også sagtens opbevare sine vaniljestænger i ren sukker. Det har dog den effekt at sukkeret kan suge fugten ud af vaniljestængerne, som kan gøre det sværere at skære dem op på langs når de skal bruges, da vaniljestængerne så vil blive let indtørret.