Opbevaring af vaniljestænger for optimal holdbarhed

Når man ikke lige får brugt sine vaniljestænger kan de sagtens holde sig i lang tid, gerne helt op til 2 år eller mere, hvis man opbevarer dem på fornuftig vis. De skal faktisk helst ikke opbevares i køleskabet eller fryseren, da det stopper udviklingen af den naturlige vaniljearoma, og de naturlige fedtsyrer i vaniljestangen vil afkøles, og der vil komme små hvide prikker. Men fortvivl ej, her er nogle metoder til opbevaring af dine vaniljestænger.

1. Opbevaring af vaniljestænger i spiritus

Vi anbefaler at opbevare vores egne vaniljestænger i en smule spirtus efter vakuumpakken er blevet brudt, og man ikke skal bruge alle vaniljestænger med det samme. I et lille glasrør, eller for eksempel et patentflaske kan vaniljestængerne opvares med en lille smule spiritus i bunden. Låget skal helst være af plastik eller aluminium - undgå kork på grund af risiko for skimmelsvamp.

Når vaniljestængerne opbevares i spiritus holder vaniljestængerne sig hydreret og forbliver smidige i formen.Vi anbefaler at bruge en neutral spiritus som vodka eller gin. Man kan også bruge en mørk spirtus som eksempelvis rom, men det kan dog ændre aromaen i vaniljestængerne.

2. Opbevaring af vaniljestænger i vakkumindpakning

Hvis du er så heldig at have en vakuummaskine i dit køkken, er det muligt igen at vakuumindpakke dine vaniljestænger efter du eksempelvis har købt dine vakuumindpakkede vaniljestænger her hos os i Flavor King.

3. Opbevaring af vaniljestænger i sukker

Vanilje og sukker går bare perfekt sammen. Derfor kan man også sagtens opbevare sine vaniljestænger i ren sukker. Det har dog den effekt at sukkeret kan suge fugten ud af vaniljestængerne, som kan gøre det sværere at skære dem op på langs når de skal bruges, da vaniljestængerne så vil blive let indtørret. 

Hvis vaniljestængerne er blevet indtørrede

Det kan sagtens ske at dine vaniljestænger er blevet for tørre til nemt at skære dem op på langs og skrabe vaniljekornene ud. Der er dog stadig masser af muligheder for at bruge dine indtørrede vaniljestænger til en lang række opskrifter. Lav for eksempel din egen vaniljesukker eller vaniljepulver.

Hjemmelavet Saft, Most og Juice

  • Klementinsaft klementin juice
    Magnus Skyt Høj

    [2024] Klementinsaft & juice i saftkoger

    Klementinsaft er meget populært i områder med klementiner, men ikke særlig populært i Danmark, fordi adgangen til klementiner begrænses til en tur i supermarkedet. Sæsonen for klementiner er fra efteråret og topper til jul, hvor man altså kan få en...

    Læs her
  • Granatæble saft i saftkoger
    Magnus Skyt Høj

    Granatæble saft juice i saftkoger

    Granatæbler koldpresses typisk i en håndholdt maskine for at lave granatæble saft eller granatæble juice. Men man kan også bruge vores saftkoger til at afkoge/dampe saft fra granatæbler.

    Læs her
  • Æblesaft & æblejuice i saftkoger (af Atlas Alfa ApS)
    Magnus Skyt Høj

    [2024] Æblesaft & æblejuice i saftkoger

    Æbler koldpresses typisk i en håndholdt maskine for at lave saft eller most. Men man kan også bruge vores saftkoger til at afkoge/dampe saft fra æbler. Hele afkogningen tager cirka 35 minutter. I ovenstående video har vi brugt Rubens æbler fra...

    Læs her

Vaniljeopskrifter

  • Hjemmelavet sukker med vanilje er meget nemt at lave. Du kan bruge dine afskårne vaniljestænger til at lave vaniljesukker, og dermed få mest muligt ud af dine vaniljestænger.
    Magnus Skyt Høj

    Vaniljesukker hjemmelavet

    Hjemmelavet sukker med vanilje er meget nemt at lave. Du kan bruge dine afskårne vaniljestænger til at lave vaniljesukker, og dermed få mest muligt ud af dine vaniljestænger. Brug friske vaniljestænger eller de flækkede vaniljestænger, placer dem i en blender...

    Læs her
  • Vanilje Panna Cotta, er en lækker italiensk dessert, man kommer i et glas eller lille glasbæger. Køb vaniljestænger til din Panna Cotta hos Flavorking.dk
    Constantin Teofil Iacob

    [2024] Vanilje Panna Cotta

    Vanilje Panna Cotta, er en lækker italiensk dessert, man kommer i et glas eller lille glasbæger. Den er nem at lave, og minder om en slags budding, som kræver få ingredienser. Man kan komme flere forskellige typer af frugtgele på...

    Læs her

Fermentering Og Syltning

  • Den hurtige og nemme metode til at lave dine egne lækre syltede pickles. Vores foretrukne måde at lave til at bruge forsommerens saftige agurker på.
    Magnus Skyt Høj

    [2024] Syltede pickles

    Den hurtige og nemme metode til at lave dine egne lækre syltede pickles. Vores foretrukne måde at lave til at bruge forsommerens saftige agurker på. Syltede pickles er en af de nemmeste syltemetoder. Vi anbefaler at sylte agurker på denne...

    Læs her
  • [2024] Sauerkraut (surkål) med spidskommen
    Constantin Teofil Iacob

    [2024] Sauerkraut (surkål) med spidskommen

    Saurkraut (surkål) med fermenteret kål, grøntsager og spidskommen. Til denne opskrift bruges spidskål, men der kan bruges alt hovedkål - prøv dig frem. Sauerkraut indeholder en høj mængde vitaminer og mineraler. Surkål med spidskommen er meget hurtig og nem. Mælkesyrebakterier...

    Læs her
  • Sauerkraut med blomkål, hvidkål, karry, tang, hvidløg, rodfrugter
    Constantin Teofil Iacob

    [2024] Kraut med tang og hvidløg

    Kraut is fermented cabbage and vegetables, also known as sauerkraut. It can be ordinary red or white cabbage. The sauerkraut contains a high quantity of vitamins and minerals, being very good for a healthy body.

    Læs her

OPSKRIFTER PÅ SYLTETØJ

JORDBÆROPSKRIFTER

ALMINDELIGE PLUK SELV BÆR