Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.

Salsa - Jordbærsort

Salsa er en af de nyere jordbærsorter. Det er en jordbærsort, som er med til at forlænge jordbærsæsonen. De vokser på en komptakt plante, hvor bærene kan blive rigtig store og flotte, og smager samtidig rigtig godt. De har nærmest et lidt orange-rødligt skær. De holder desværre ikke sin faste form ved nedfrysning, og derfor egner de sig bedst til at blive spist helt friske med mælk eller fløde.

Hvornår kan de plukkes: Fra slut juni.

 

Dyrkning

Det er at fortrække at dyrke Salsa-jordbær i Centraleuropa eller Nordeuropa på åben mark. De kan være lidt sensitive mod svampesygdomme, men er generelt modstandsdygtig over for vejret og varmen, da bærene vokser under bladende, så de får skygge i sommersolens hede. Der er derfor vigtig at huske at ikke at overvande Salsa, da bærne kan være lidt modtagelige for råd. 

 

Høst og salg

Når man har dyrket Salsa-jordbær skal man regne med at høsten bliver sent på sæsonen i forhold til andre jordbærsorter. Det betyder dog også at man ikke behøves at være nærvøs for forårsfrost. Salsa-sorten er altså med til at forlænge høsten af jordbær og salget af jordbær i supermarkedet kunne meget vel være af Salsa.