Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.

Verdi - Jordbærsort

Jordbær fra sorten Verdi har en kraftig jordbærsmag med et højt sukkerindhold. Det gør dem især velegnet til syltning eller saft, da man netop skal bruge mindre sukker end normalt. Det er en sund og modstandsdygtig plante. De første jordbær kan blive ret store, hvor man ikke bare kan tage dem i en bid. De efterfølgende jordbær på Verdi kan blive meget flotte med en uniform konisk form.

Hvornår kan de plukkes: Fra midt juni

Dyrkning

I starten af plukkesæsonen for Verdi, kan der kommer rigtig mange jordbær, men med løbende nye blomster vil produktionen og udbyttet være rimelig konsistent videre i sæsonen. Verdi er i forhold til Allegro mere modstandsdygtig overfor varmen, og kan være en god sort at dyrke i f.eks. Sydeuropa. Den udnytter næringen fra jorden effektivt, og de har derfor ikke det store behov for at få gødet jorden. En lille smule gødning i væstfasen kan være nok til at få dem til at blomstrer i stort omfang.

 

Høst og salg

Høsten for Verdi starter omtrent der, hvor produktionen af Flair er dalende, og Verdi-produktionen slutter, hvor Faith-jordbær produktionen starter. Verdi har dog en ret jævn ugentlig produktion af jordbær, hvis man sørger for at vande dem jævnligt, så de ikke tørre ud i varmen.