Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.

Dahli - Jordbærsort

Navnet Dahli er et minde til den berømte jordbæravler Karl-Heinz Dahl, deraf navnet Dahli-jordbæret. Dahli er udviklet og testet til den tidlige start af sæsonen, og de kommer altså tidligere end frilandsjordbær, men kan altid fryses ned for at forlænge jordbærsæsonen for jordbærelskeren. Den har en super god pollenkvalitet, hvilket gør frugtsættet perfekt, selv under lidt ustadige og kolde forårsforhold. Bladene er oprejste og stærke. Blomstringen finder sted mellem bladene, hvilket minimerer risikoen for forårsfrost, og de er beskyttet mod nedbør. Generelt dyrkes de dog i tunneller, hvilket giver nogle rigtig store flotte bær og gør høsten større, hvor der kan plukkes rigtig mange bær. 

Hvornår kan de plukkes: Fra slut maj

 

Dyrkning

For tilstrækkelig produktion i den tidlige sæson anbefales tunge planter. Kølehusplanter skal plantes i april-juni til høst i foråret næste år. Den anbefalede planteafstand er 35 cm. Pas godt på plantehøjden, plant ikke for dybt. Planter kan forceres ved brug af plast/acryl om foråret. Det kan være en god ide at give dem lidt ekstra fosfor, mangan og magnesium. Med en beplantning medio/ultimo august med friske planter kan der opnås et udbytte på >800 gr. pr.

 

Høst og salg

Dahli skal helst plantes april/juni for at kunne blive høstet i slutningen af maj året efter. De modnes cirka 3-4 dage efter Flair jordbær, med et rigtig højt udbytte. Da Dahli er faste bær, er den god til både salg direkte fra marken eller fra supermarkedet, da de holder sig godt.