Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Her kan du se alle vores produkter til fermentering og syltning. Køb henkogningsglas med patentlåg til fermentering af grøntsager eller syltning.

Fermentering og syltning

Her kan du se alle vores produkter til fermentering og syltning. Køb henkogningsglas med patentlåg til fermentering af grøntsager eller sylteglas til at sylte diverse frugt og bær. Fermentering af mad er en nem og populært metode til at forlænge holdbarheden, men også at skabe helt nye smagsoplevelser. Dyrk dine egne råvarer eller find et plukselv sted tæt på dig, hvor du kan støtte de lokale producenter af råvarer og få en god oplevelse med familien.

Opskrifter fermentering og syltning

  • Den hurtige og nemme metode til at lave dine egne lækre syltede pickles. Vores foretrukne måde at lave til at bruge forsommerens saftige agurker på.

    [2024] Syltede pickles

    Den hurtige og nemme metode til at lave dine egne lækre syltede pickles. Vores foretrukne måde at lave til at bruge forsommerens saftige agurker på. Syltede pickles er en af de nemmeste syltemetoder. Vi anbefaler at sylte agurker på denne...

    Læs her
  • [2024] Sauerkraut (surkål) med spidskommen

    [2024] Sauerkraut (surkål) med spidskommen

    Saurkraut (surkål) med fermenteret kål, grøntsager og spidskommen. Til denne opskrift bruges spidskål, men der kan bruges alt hovedkål - prøv dig frem. Sauerkraut indeholder en høj mængde vitaminer og mineraler. Surkål med spidskommen er meget hurtig og nem. Mælkesyrebakterier...

    Læs her
  • Sauerkraut med blomkål, hvidkål, karry, tang, hvidløg, rodfrugter

    [2024] Kraut med tang og hvidløg

    Kraut is fermented cabbage and vegetables, also known as sauerkraut. It can be ordinary red or white cabbage. The sauerkraut contains a high quantity of vitamins and minerals, being very good for a healthy body.

    Læs her

Fermenter selv dine grøntsager

Hvad er fermentering? Fermentering beskytter fødevaren ved at mælkesyrebakterier naturligt nedbryder sukkeret til mælkesyre, som skaber et surt miljø og beskytter mod bakterier og forrådnelse.

Fermenterede grøntsager

Fermentering af grøntsager er blevet mere og mere populært. I gamle dage blev fermentering brugt til at forlænge holdbarheden af grøntsager (konservering), så man kunne bruge høstens afgrøder over hele året. Men udover konservering, så tilfører fermentering også ekstra smag og aroma.

Danskerne dyrker i høj grad grøntsager og råvarer i haven, og her på siden samler vi produkter, inspiration og opskrifter til fermentering.

Køb produkter og find viden om saft, most og juice

Køb produkter og find viden om saft, most og juice

Saftflasker og patentflasker

Der er mange forskellige glasflasker som kan bruges som saftflaske. En af de mest benyttede er patentflasker, men saftflasker med skruelåg er også nemt, men kan naturligvis ikke genbruges på samme måde. Patentflasker er virkelig ideelt til at lave hjemmelavet saft, most eller juice.

Se alle vores glas og flasker

Saftflaske med røde ribs

Saftflaske med røde ribs. Hjemmelavet saft i en saftflaske med patentprop.

Hjemmelavet henkogt saft fra røde ribs

Ribs er almindeligt kendt i Danmark som røde ribs. Smagen er ofte syrlig-bitter. Små flasker som denne kan gemmes til anden madlavning, f.eks. opskrifter med rødkål.

Saftkogning med saftkoger

En saftkoger bruges til saftkogning, så du kan lave hjemmelavet saft hurtigt og nemt i køkkenet. Frugt og bær skal blot skæres groft, hvorefter dampen lavet alt arbejdet. Saftens tappes i en saftflaske.

Saftkoger

En saftkoger er en hurtig og nem metode til at koge saft fra frugt og bær. Det er en metode hvor alle kan være med, og så tappes saften i en saftflaske f.eks. en patentflaske.

Køb saftkoger

Hjemmelavet æblesaft i saftkoger

Hjemmelavet æblesaft i saftkoger. Saftkogning er en god og nem måde at lave saft fra frugt, bær og grøntsager. Saften tappes med en slange ned i en saftflaske, i denne video tappes det ned i patentflasker. For at forlænge holdbarheden mere end 2-3 dage, så skal du huske at henkoge saften efter processen.