Fra ejeren, Magnus: Jeg har investeret meget i vores pluk-selv netværk, som har været en enorm success med over 100.000 besøgende. Men udvikling og investeringer er sat på hold/minimeret, fordi SKAT uberettiget har tilbageholdt et stort beløb. Det medførte at jeg var nødsaget til at afskedige to medarbejdere, og udskyde planlagte investeringer til næste år. De tab skal naturligvis dækkes af SKAT, hvorefter jeg kan genoptage driften. Jeg beklager og vi ses til sæson 2025.
Fra ejeren, Magnus: Jeg har investeret meget i vores pluk-selv netværk, som har været en enorm success med over 100.000 besøgende. Men udvikling og investeringer er sat på hold/minimeret, fordi SKAT uberettiget har tilbageholdt et stort beløb. Det medførte at jeg var nødsaget til at afskedige to medarbejdere, og udskyde planlagte investeringer til næste år. De tab skal naturligvis dækkes af SKAT, hvorefter jeg kan genoptage driften. Jeg beklager og vi ses til sæson 2025.

Find plukselv steder med frugt og bær i Danmark

Her samler vi alle plukselv steder i Danmark. Rundt om i landet findes mange plukselv steder, hvor besøgende kan plukke diverse bær, frugt og grøntsager. Medbring selv skåle som vejes ved ankomst, hvorefter I får anvist et område eller række med bær I kan plukke. Efter I har plukket f.eks. jordbær, blommer, ærter, rabarber m.fl. går I op og betaler for høsten ved kassen. Plukselv er en fantastisk oplevelse for hele familien. Bemærk at Flavor King ikke selv har plukselv steder, men på denne side kan du finde alle plukselv steder i Danmark.

Pluk selv i Danmark. Pluk selv frugt, bær og grøntsager

Hvad er et plukselv-sted?

Pluk selv jordbær, ærter, rabarber, blommer. Hos plukselv steder kan du selv plukke bær og frugt. Find et sted tæt på dig, så du selv kan plukke dine jordbær, ærter, æbler, blommer med mere!

Plukselv bær, frugt og grønt

Et plukselv sted er en lokation eller et sæsonbetonet landbrug, som omlægger deres marker til lange række med bær, frugt og grøntsager, så besøgende selv kan komme og plukke. Det er en god oplevelse for børn, at komme ud og plukke jordbær, rabarber, blåbær, ærter m.m. med familien.

Medbring rigeligt med skåle, plukselv stedet vejer skålene, hvorefter I bliver anvist nogle rækker, hvor I kan plukke. Men husk at hold øje med sæsonerne, fordi de varierer meget afhængig af vejret.

Læs om bærsorter og sæsoner her

Kort over plukselv steder

Find et plukselv sted tæt på dig med kortet herunder, eller klik ind på din region. Ved de enkelte plukselv steder, kan du se om du kan plukke jordbær, hindbær, blåbær, rabarber og pluk selv ærter.


Plukselv efter region

Almindelige pluk selv bær

Pluk selv ærter & sukkerærter

Pluk selv ærter & sukkerærter har typisk sæson i juni og frem. Find et sted hvor du selv kan plukke ærter.

Pluk selv ærter og sukkerærter

Ærter er en meget almindelig pluk selv grøntsag, som er meget populær. Typisk er sæsonen for plukselv ærter i juni. Ærter skal høstes før de bliver grove og melede.

Vejlende sæsoner plukselv af bær, frugt og grøntsager

Sæsonen for pluk selv afhænger af hvilke bær og frugter, samt hvilken sort man ønsker. Steder som har pluk selv strækker sæsonen ved at plante forskellige sorter, hvormed man kan plukke selv i en længere periode.

Brancheforeningen Dansk Gartneri, som står for branchens fælles kommunikation og markedsføring. De har lavet hjemmesiden sæson.dk, hvor ud kan finde sæsonens frugt og grønt.

Vi anbefaler at holde øje med deres hjemmeside, som en god reference for udbuddet hos plukselv steder.

Kender du et plukselv sted?

Hvis du kender til et sted eller er ejer af en lokal gård eller lille landsted, som ikke findes på vores liste er du velkommen til at registrere dit plukselv sted på knappen neden under.

Registrer dit plukselv sted her

Beretning fra pluk-selv med frugt og bær

Af Magnus Skyt Høj, 2022.
Lokation: Pluk selv mark i Hillerød.

Det var en varm sommerdag, og solen skinnede lystigt på himlen. Jeg havde længe glædet mig til at besøge gården med pluk-selv-frugt, og endelig var dagen kommet.

Da familien og jeg ankom til pluk selv gården, blev vi mødt af duften fra danske friske jordbær. Vi havde medbragt tre store kurve - flettet af dansk pil.

Jeg var overvældet af synet med lange rækker af jordbærplanter. Smukke røde sommer jordbær, der hang i klynger langs rækkerne og skinnede i solen. Blot synet frembragte minder fra min barndom - og smagen af sommer, de søde danske jordbær.

Vi begyndte at plukke de største og mest saftige jordbær. Børnene nød at bevæge sig langs rækkerne med jordplanter og finde de bedste bær.

Pluk selv blommer
Efter at have fyldt en kurv med jordbær, besluttede vi os for også at plukke blommer.

Blommerne hængte højt oppe i træerne, og vi måtte klatre for at nå dem. Men det var det hele værd, for blommerne var søde og saftige, og der var masser af dem. Vi nød at spise blommerne direkte fra træet og smage på den danske friske frugt - en smagsoplevelse af dimensioner.

Pluk selv stikkelsbær, brombær, hindbær og minikiwi

Vi fortsatte vores tur langs markerne, og fandt alle mulige frugter - flere som jeg aldrig havde set før. Der var stikkelsbær, brombær, hindbær og endda minikiwi, som jeg ikke engang vidste eksisterede.

Det var en sand fornøjelse at plukke disse forskellige jordbær, blommer, stikkelsbær og minikiwi - en oplevelse som familien og jeg sent vil glemme.

Jeg blev overrasket over, hvor forskellige smagene var og hvor meget de kunne varierer i konsistens, sødme og bitterhed.

Efter flere timer med plukning og smagning, havde vi fyldt kurvene med en blanding af forskellige frugter og bær - saftige danske jordbær, friske blommer, stikkelsbær, rabarber og søde minikiwi.

Det var en uforglemmelig oplevelse selv at plukke, og jeg vidste, at vores høst ville smage endnu bedre, når vi kom hjem og skulle spise dem.

På vej hjem kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvor fantastisk det var at opleve naturens gaver på denne måde.

Dagen efter pluk selv

Dagen derpå måtte vi indse, at vi ikke kunne spise det hele, og derfor valgte vi at sylte bærrene og fermentere frugten med diverse opskrifter - for at forlænge holdbarheden, og for at skabe smagsfulde oplevelser.

Pluk-selv-frugt gav os mulighed for at forbinde med naturen på en unik måde. Og jeg er taknemmelig for at denne pluk selv oplevelse, bliver en god historie at fortælle i mange år fremover.