[2024] Hindbær syltetøj
Den bedste hindbærsyltetøjopskrift. Hurtig og nemt helt uden konserveringsmidler.
Saurkraut (surkål) med fermenteret kål, grøntsager og spidskommen. Til denne opskrift bruges spidskål, men der kan bruges alt hovedkål - prøv dig frem. Sauerkraut indeholder en høj mængde vitaminer og mineraler.
Surkål med spidskommen er meget hurtig og nem. Mælkesyrebakterier forekommer naturligt i kålen, og ved tilsætning af salt og æltning, så kommer væden ud og mælkesyrebakterierne begynder at omdanne sukkeret til mælkesyre. Mælkesyrebakterier omdanner kun sukker til mælkesyre under iltfrie forhold (anarobt), så det er vigtigt at beholderen f.eks. et henkogningsglas er lukket helt til.
Når fermenteringen har stået en dag, så husk at åben glasset fordi der udvikles meget gas de først 1-2 dage. Gør det samme løbende, men låget skal være lukket. PH-værdien skal komme under 4,5 være at være sikker, men det er ofte ikke et problem. Brug eventuelt en PH-strip til at teste PH værdien af din saurkraut.
Den bedste hindbærsyltetøjopskrift. Hurtig og nemt helt uden konserveringsmidler.
Skriv en kommentar