Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.
Køb billigt nu: Sylteglas & Vaniljestænger - klik her. Snart får vi et stort udvalg af glasartikler.

Sonsation - Jordbærsort

Sonsation er et typisk midtsæson-jordbær, og er netop avlet til dette. De dyrkes i tunneldrivhus for at sikre bærene mod regn. De betyder samtidig at når jordbærene skal høstes, at de har fået masser og sol, hvilket gør det meget velsmagende. De kan plukkes hele sommeren igennem startende fra midt juni. Når de plukkes har de et meget skinnende udseende, og god fasthed. Grunden til at de kan ofte kan plukkes lang er, at de er sygdomstolerante, og giver derfor en god høst.

Sonsation egner sig godt til frysning.

Hvornår kan de plukkes: Fra midt juni


Dyrkningen

Sonsation er en letvoksende sort, der giver en kompakt plante med dejlige opadvendte blade. Blomsterbindinger er i bladlængde og stadig godt beskyttet mod forårsfrost. Blomster har fremragende pollenkvalitet, hvilket sikrer et meget godt frugtsæt. Frugter er godt udstillet og meget nemme at plukke. De første dyrkningsforsøg viser en god tolerance over for phytophthora Cactorum, men en forebyggende behandling er tilrådelig. Sorten viser også en god tolerance over for meldug under markforhold. Sonsation har brug for ekstra magnesium i fodringsprogrammet.

 

Høst og salg

Sonsations bær ligner Sonata meget. De er orange-røde, koniske i formen og meget blanke. Sonsation bevarer dens glans også under vanskeligere omstændigheder, hvilket sikrer let salg. De primære bær kan være lidt rillede. Frugtens fasthed er lidt bedre end Sonata. Denne fasthed sammen med den behagelige saftighed sikrer den store spisekvalitet og gør frugten ikke kun velegnet til direkte salg, men også til salg gennem supermarkeder på kortere afstand.